Tidigare i år ryktades det en del om att Apple var på väg att lägga ner sin minstingdator Mac Mini. Sedan uppgraderades modellen i augusti med en Core 2 Duo-processor och mer minne.

Nu påstår emellertid den kända ryktessajten AppleInsider att Apple trots allt snart kommer plocka bort Mac Mini ur sitt utbud. Vissa återförsäljare sägs redan nu ha fått information om att datorns dagar är räknade.

Det är inte precis någon hemlighet att Apple inte velat satsa helhjärtat på Mac Mini. Modellen har uppgraderats väldigt sparsamt sedan den introducerades i januari 2005 och den senaste uppgraderingen skedde helt i skymundan av den nya iMacen.

Om Mac Mini försvinner är frågan vad som kommer ersätta den. Enligt vissa kommer det bli en ännu mindre modell kallad Mac Nano, enligt andra en något större modell som får plats med 3,5-tums hårddisk och så vidare. Sedan finns alltid ett tredje alternativ, nämligen att Apple inte ersätter Mac Mini överhuvudtaget utan hoppas på att folk köper den dubbelt så dyra iMacen istället.