Regan Ritter skulle fylla fjorton och hennes mamma ville ge henne en fin present, och åkta därför till sin lokala Target-affär i Fort Worth, Texas och köpte en iPod. När dottern öppnade sin present blev hon dock inte lika glad som man kan tänka sig.

I paketet låg nämligen ingen iPod, utan några småstenar. Smått chockade åkte mor och dotter tillbaka till affären och begärde pengarna tillbaka. Personalen trodde på historien, men vägrade ge några pengar tillbaka eftersom mamman hade betalat med sitt Target-kort och företaget har en policy att bara ge pengarna tillbaka på kontantbetalningar.

Till råga på allt hade de slut på den modell av iPod som mamman hade köpt, så de båda fick bege sig till närmast belägna affär som faktiskt hade några på lagret. Där bad de om att få öppna paketet för att kontrollera att inte det också innehöll sten, men blev ombedda att först köpa iPoden med det tillgodokvitto man fått istället för pengar.

Så gjorde de, och döm om deras och personalens förvåning när även detta paket hade en helt annan sorts "rock" än den förväntade.

Enligt Star Telegram undersöker Target nu incidenten, men Regan Ritter fick ingen iPod och hennes mor tröttnade och lät dottern köpa upp pengarna på annat i affären istället.

Uppdaterad: Efter uppmärksammanden på att Star Telegrams hemsida innehåller material som försöker installera program på Windowsdatorer är länken borttagen. För den som ändå vill läsa artikeln och känner sig säker finns den på:

www.star-telegram.com/news/columnists/dave_lieber//story/260075.html