inLife är en av de större Appleåterförsäljare i Sverige. För fyra år sedan öppnade företagets första butik på Sveavägen i Stockholm, och nu är det dags för den andra som om möjligt ligger ännu bättre till: Bredvid Designtorget i källaren på Kulturhuset.

Butiken slår upp portarna officiellt idag torsdag, men redan under onsdagen hölls en smyginvigning för inbjudna gäster, däribland MacWorlds utsände. Det hela var ganska informellt och utan några presentationer eller tal, och gästerna kom och gick allt eftersom.

Folket på inLife hade slitit hårt för att bli klara i tid, och stämningen var uppsluppen och de flesta smuttade glatt på champagnen som bjöds. Dan Rubach, VD på inLife verkar vara glad att förberedelserna är avklarade, och ser fram emot öppnandet:

- Jag tror det blir ganska bra med folk... vi har två annonser i Metro och en helsida i DN På stan. Läget är nog det bästa i stan, här utanför passerar 30-35 tusen människor varje dag.

Den 200 kvadratmeter stora lokal som inLife flyttat in i tillhörde tidigare bokhandeln Konst-ig som nu flyttat till Åsögatan på Söder.

- Många av deras kunder var väldigt ledsna när de skulle flytta, men sedan när de fick höra att vi skulle komma hit blev de glada igen, säger Rubach.

En annan som är gillar läget är Henrik Östmark på PR-byrån Aim PR som har hoppat in för att representera Iomega och visa upp företagets sprillans nya hårddiskar med design som tydligt inspirerats av Apple.

Även Johan Östlund på Macline Distribution är har goda förhoppningar för den nya butiken. Idag är han här med företagets egna högtalarmärke FireAnt. En av modellerna ser misstänkt lik nerlagda iPod HiFi och på Macline är man glada att Apple slutade sälja den ganska dyra högtalaren, och hoppas att kunderna skall uppskatta FireAnt-modellerna.

Att inreda butiken har tagit elva dagar och alla verkar glada och nöjda, om än något trötta. Det enda problemet man haft är en färg där något blev fel vid beställningen och nu måste målas om, men i övrigt har varken Dan Rubach eller någon kollega något att klaga på.


VD Dan Rubach (till höger) minglar med gäster.


Johan Östlund (höger) och hans kollega från Macline Distribution presenterar sina nya högtalare under märket FireAnt.


Henrik Östmark visar upp Iomegas senaste hårddiskar och hur enkelt det är att byta ut själva diskarna.


Vimmel på butiksgolvet.