Många av oss minns den presentation Steve Jobs genomförsde 1999 där han visade ett helt enastående nytt spel från Bungie vilket var på väg att släppas för Macen. Bungie Studios gjorde nästan uteslutande spel för Macen under sina första nio år och Halo var verkligen banbrytande. Vem minns inte andra storsäljare som Myth och Marathon?

Myth Myth...

Marathon...

Microsoft behövde dock ett sådant toppspel till sin satsning på Xbox och Bungie köptes upp av företaget för 50 miljoner dollar och resten är historia. Många Macanvändare blev grymt besvikna och det blev inte bättre av att Halo sedan dröjde ytterligare två år att få till Macen.

Halo...

Det rykte som börjat florera gör gällande att Bungie Studios länge varit missnöjda med en rad saker hos Microsoft. Bungie gillar inte hur Microsoft marknadsför spelen, hur vinsten fördelas, hur Bungies fans behandlas och hur Microsoft vill bestämma i princip om allt Bungie gör.

Microsoft ville att Bungie skulle syssla med halo "för alltid" vilket inte heller passade spelföretagets kreativa läggning. Bungie skall ha släppts av Microsoft redan den 1:e oktober, men det meddelas enligt ryktet officellt tidigast först efter det att Microsofts kvartalsräkning avslutas den 6:e oktober (för att inte riskera att resultatet dras ned av negativa reaktioner från investerare).

Gamla Macanvändare kanske känner en viss glädje över det hela då det troligen innebär att Bungie Studios återigen ger ut sina kommande bästa spel snabbt för Macen. Halo släpper dock Microsoft inte taget om.