Apple har släppt iPhone-uppdatering 1.1.1 och den finns nu tillgänglig via iTunes. Rent tekniskt innehåller den nya funktionen iTunes Wi-Fi Music Store och ett gäng bugfixar.

Men politiskt är det en annan femma. Apple har tidigare gått ut och varnat om att nästa uppdatering kan göra så att det inte går att använda sina hackade iPhones längre. Utvecklarna bakom upplåsningsmjukvarorna har i sin tur varit lika snabba med att säga att det inte lär vara några problem att lösa.

Apples VD Steve Jobs har beskrivit det som en katt och råtta lek. Inom kort lär vi få reda på vem som är katten och vem som är råttan i sammanhanget.

Apple varnar dock åter igen när uppdateringen skall installeras och ägare av telefoner utanför AT&Ts nät bör helt klart vänta och se tills de första rapporterna strömmat in.

iPhone säljs för närvarande bara i USA och kräver att man tecknar ett abonnemang med mobiloperatören AT&T. Att ringa med den i Sverige skulle därför kostar en förmögenhet. För att komma runt detta har man lyckats hacka telefonen för att på så sätt kunna låsa upp den för vilken operatör som helst.

I början av november släpps telefonen i Europa men då bara i Frankrike, Tyskland och Storbritannien, även där kommer de vara låsta till en specifik operatör.

iPod-sidan iLounge har satt ihop en lista på nyheterna i nya uppdateringen.