Det fungerar såhär: direkt efter det att programmet sänts kommer PC-användare (inte Mac än på ett tag) kunna ladda ned en version av programmet helt gratis. Avsnittet kommer dock bara att fungera i 7 dagar, och på två olika datorer, sedan raderar det sig självt a la Mission Impossible.

TV-program som laddas ned på detta vis kommer att innehålla reklam vilken tittaren inte skall kunna radera eller ta bort. Det är så NBC tänker dra in pengar på programmen. Efter de sju dagarna gått och filen raderats kommer den dessutom inte kunna hämtas från NBC:s servrar då originalet tas bort.

NBC visar med sitt alternativ att de vill ha större kontroll över sina TV-program och trots att de inte kunnat visa att Apples iTunes lett till spridande av piratkopierade avsnitt anser de sig nu kunna undvika piratkopiering bättre.

Kritiker menar att NBC nu istället kommmer att se ökad piratkopiering och spridning av TV-programmen då versioner av dem nästan direkt efter sändning brukar dyka upp på internet, utan reklam och utan inbyggd självförstörelse.

CBS och Fox går åt andra hållet och väljer som ett motdrag att ge bort olika TV-avsnitt fast i iTunes Store. Det är Prison Break, K-Ville och The Big Bang Theory som erbjuds tittare i USA.

Konflikerna mellan dominerande Apple och flera olika rättighetsinnehavande bolag både för musik,TV och film fortsätter alltså. Vi väntar allt mer otåligt på att iTunes Store i Sverige skall erbjuda TV-program och filmer och någon slutlig lösning mellan de olika aktörerna lär vi inte ha tills dess.