Som väntat bekräftade Apples VD Steve Jobs i dag vid en presskonferens i Berlin att T-Mobile blir Apples tyska partner när det gäller iPhone.

Försäljningsstart blir den 9 november, ett datum som råkar sammanfalla med 18-årsdagen av Berlinmurens fall. (Huruvida det finns någon symbolisk tanke bakom valet av datum låter vi vara osagt).

Priset för en iPhone med 8 gigabyte kommer hamna på 399 euro inklusive moms, alltså samma pris som för 16 gigabyte-modellen av iPod Touch. Bindningstiden kommer bli 24 månader precis som i USA. (I Storbritannien är det bara 18 månader).

En anledning till att Apple valde just T-Mobile som samarbetspartner är att de vid årsskiftet kan erbjuda EDGE i hela Tyskland. Dessutom erbjuder T-Mobile 8 600 stycken hot spots för Wi-Fi vilket innebär nerladdningshastigheter på upp till 11 megabit per sekund.

Övrigt av intresse är att Steve Jobs återigen fick frågan när vi kan räkna med att det kommer en 3G-iPhone. Svaret blev att vi inte ska räkna med någon förrän i slutet av 2008.

Dessutom meddelade Steve Jobs att man arbetar på att kunna erbjuda film och tv-serier via iTunes Store även i Tyskland. Men det kan dröja ett tag till innan det blir verklighet.

Källor: Apple och MacWelt