Launch2net är ett litet program från Nova Media, vars syfte är att underlätta för de som vill koppla upp sin Mac till Internet via en mobiltelefon eller ett USB- eller ExpressCard-modem.

Istället för att behöva sitta och fippla med inställningar, för att inte tala om att leta reda på dessa på ens operatörs hemsida, ansluter man bara telefonen eller modemet och låter launch2net gör resten. Programmet stödjer en uppsjö operatörer världen över, inklusive följande svenska: 3, Tele2/Comviq, Telenor och Telia.

Nova Media själva anser att ett av de bästa användningsområdena för programmet är när man är på resa. Hemma, där man bara behöver ordna med inställningarna en gång, är det kanske inte så farligt. Men utomlands, där roaming-kostnaderna skulle skjuta i höjden om man använde sitt vanliga SIM-kort, kanske man hellre köper ett kontantkort och använder under resan.

Inställningarna för detta kan vara betydligt jobbigare att ordna, speciellt som företaget i frågas hemsida kanske bara finns på ett språk man inte kan. Med hjälp av launch2net kan man vara uppkopplad på några sekunder.

Launch2net verkar vända sig mer mot företag och professionella, vilket märks inte minst på prislappen. 75 Euro kostar det, och vill man prova på lite finns ett demo att ladda ner här. Det finns även en lista över telefoner och modem som fungerar tillsammans med programmet.