Även om iPod Touch i det närmaste kan beskrivas som en tunnare iPhone utan telefon och kamera finns det en hel del skillnader. Förutom de som beskrivits i denna artikel har det nu även framkommit följande:

1. Den version av Safari som medföljer iPod Touch identifierar sig något annorlunda jämfört med den version som finns i iPhone. Det innebär att webbsidor som optimerats för iPhone inte automatiskt dyker upp i iPod Touch. För att detta ska ske behöver hemsidesmakarna ändra lite i koden.

2. Skärmen som används i iPod Touch skiljer sig en del från den i iPhone. Ljusstyrkan är aningen högre och kontrasten lägre.

3. Det finns faktiskt en inbyggd högtalare i iPod Touch, men den används enbart för varningsljud och klickljud.

4. Man kan enbart köpa musik från iTunes Wi-Fi Store, inte film eller musikvideor.

5. De tredjepartsprogram som tagits fram för iPhone går i dagsläget inte att lägga in i iPod Touch. Anledningen är att det sitter en annan firmware i iPod Touch än i iPhone. (Antagligen kommer hackarna att lösa detta problem inom kort).

6. Den som vill kan använda flera tangentbord samtidigt i iPod Touch. (Denna funktion tros komma även till iPhone i och med nästa uppdatering av mjukvaran).

7. Slutligen har det nu bekräftats att iPod Touch saknar Bluetooth.

Källa: iPhoneAtlas