Bamboo Fun heter en ny serie ritplattor från Wacom, utvecklade för konsumenter och mindre företag som inte är ute efter de mer professionella ritplattorna Intuos och Cintiq. Sedan tidigare finns modellen Bamboo, en enkel ritplatta i storlek A6.

Alla Bamboo-plattorna delar en del funktioner med de finare modellerna, bland annat en penna med "suddgummi", som dock till skillnad från storasyskonen som kan sudda olika "hårt" enbart har två lägen; av eller på.

Alla tre Bamboo-modeller har fyra snabbknappar som användaren kan programmera till olika ofta använda kommandon som exempelvis spara och ångra. Plattorna fungerar utan installation av mjukvara tillsammans med både Mac OS X och Windows Vista, och man kan använda inbyggda pennfunktioner som Macens Ink.

Bamboo Fun släpps i två storlekar, A6 och A5, och kommer i svart, silver, vitt eller blått. Med båda modellerna följer Adobe Photoshop Elements 4, Nik's Color Efex Pro 2 GE, samt Corel Painter Essentials 3.

Svenska priser är ännu inte satta, men de kostar 100 respektive 200 dollar i det stora landet i väster. Minstingen Bamboo finns redan i butiker och kostar cirka tusen kronor.