Att Yahoo behandlar Macversionen av sitt Messenger, precis som Microsoft gör med sitt MSN Messenger, som lite mindre värt än Windowsversionen är ganska uppenbart om man tittar på vilka funktioner som finns och inte minst hur dessa fungerar mellan Mac- och Windowsversionerna.

Sedan Apple började gå uppför igen i säljstatistiken och sedan företagets popularitet gått i höjden har Yahoo dock börjat bättra sig. Version tre av Messenger kommer därför innehålla en stor mängd nyheter som skall försöka föra Macversionen närmre Windowsditot.

I den senaste betaversionen, beta 2, som släpptes under fredagen lades således flertalet nya funktioner till och gamla förbättrades. Viktiga nyheter, som sedan tidigare finns i konkurrerande chattprogram, är flikar så att man kan samla alla konversationer i ett fönster och chattrum för många deltagare.

Kanske viktigare än dessa är möjligheten att spara alla konversationer i textfiler. Detta är nästan en självklarthet i moderna chattprogram och att det har saknats i Yahoo Messenger har varit en allvarlig brist i programmet.

För den som enbart är ute efter att chatta med vänner som använder Yahoo finns andra program med betydligt mer Maciga gränssnitt och kompletta funktioner, som exempelvis Adium och Proteus. Men för den som behöver webbkamera stöds detta av Yahoo Messenger.

Ladda ner den nya betaversionen här.