När Steve Jobs i går meddelade att man sänker priset på iPhone med 200 dollar blev inte reaktionen den förväntade. Istället för att glädjas över prissänkningen påpekade många att det visar att mobiltelefonen varit för högt prissatt tidigare och att Apple därigenom "lurat" sina konsumenter.

Dessutom menade en del analytiker att prissänkningen indikerar att det kanske trots allt inte gått särskilt bra med iPhone-försäljningen, något som fick aktiekursen att rasa.

Som svar på tal har Apples VD Steve Jobs förklarat att försäljningen av iPhone går precis som förväntat och att prissänkningen handlar om att skaffa sig en gynnsam position inför den viktiga julhandeln. Dessutom har man kunnat kapa en hel del kostnader tack vare högre volymer.

I en intervju med USA Today fick Steve Jobs även frågan om han ville be de som precis köpt en iPhone för 599 dollar om ursäkt.

- Om de köpte den i morse borde de vända sig till försäljningsstället och prata med dem. Om de köpte den för en månad sedan, nå, det är sånt som händer i teknikbranschen, svarade Steve Jobs.

Källa: MacDailyNews