Det var många som hade anat att Apple i kväll skulle släppa en ny iPod som såg ut som iPhone. Vad få hade trott är att den skulle innehålla de flesta funktioner från iPhone bortsett från telefondelen, kameran och Google Maps.

Med hjälp av iPod Touch kan man lyssna på musik, kolla på video, titta på bilder och till och med surfa med Safari. Det senare eftersom trådlöst nätverk i form av Wi-Fi är inbyggt.

Tack vare Wi-Fi kommer man även kunna ladda ner musik direkt från Internet. Tjänsten kallas för iTunes Wi-Fi Music Store och beskrivs utförligt i denna nyhet.

I övrigt kan nämnas att iPod Touch har en skärm på 3,5 tum, klocka, miniräknare, adressbok och den speciella YouTube-spelaren som även finns på iPhone.

Modellen kommer finnas i två storlekar: en på 8 gigabyte för 2 895 kronor och en på 16 gigabyte för 3 795 kronor. Batteritiden uppges till 22 timmar för audio och 5 timmar för video.

Slutligen kan påpekas att iPod Touch endast är 8 millimeter tjock, alltså en bra bit tunnare än iPhone. Anledningen är naturligtvis att man tagit bort telefondelen och kameran.

Mer information om iPod Touch finns hos Apple.