18:30 MacWorld-redaktionen bänkar sig, ivrigt tuggandes på sina naglar: vad kommer det ikväll? En röd shuffle? En iPod i samma stil som iPhone? Man kan ju för allt i världen hoppas att de första "spionbilderna" som fick oss att garva läppen av oss bara är fejk...

18:53 Nu är det nära. Vi darrar av iver.

18:59 Som vanligt spelas Coldplay ur högtalarna. Apples goda smak genomsyrar allt. ;-) Det är fullsatt men inte knökfullt.

19.01 "God morgon damer och herrar, välkommen till Apples specialevent. Vi ber er alla stänga av er elektroniska utrustning." Vilket man såklart inte gör.

19.02 Steve Jobs har äntrat scenen: "I dag ska vi prata om musik, vi börjar med Itunes". Jobs talar sig varm för iTunes: "Det är ett fantastiskt fenomen, 600 miljoner kopior av programmet är distribuerat världen över. 3 miljard låtar har sålts på iTune." Han konstaterar att iTunes store är nummer 1-musikaffären i samtliga 21 länder den finns i.

19:11 Steve pratar om ringsignaler: "Vi vill göra ringsignaler på vårt speciella sätt. Naturligtvis ska de vara för iPhonen. Vi vill: istället för att låta ngn annan göra ringsignaler, låter vi folk göra sina egna. Detta genom låtarna man köpt i iTunes.

19:13 Ringsignalerna kommer att kosta 99 cent förutom kostnaden för låten. När du pluggar in iphonen kommer den att tala om vilka låtar du kan göra ringsignaler av.

19:15 Nu över till iPoden. Nya färger på iPod shuffle. Steve lovar oss att vi kommer att älska dem när vi ser dem.

19:16 Nu över till iPod nanon!

19:17 iPod nanon är den mest populära musikspelaren någonsin. Vi vill göra den ännu bättre!

19:18 Den nya nanon är otroligt tunn och liten, en riktig läckerbit. Den har 320*240 pixlars upplösning och med samma look som iPod video. Det är samma QVGA-upplösning som på denna. Cover-flow. Tre spel inkluderas.
Färgerna är svart, silver, blå och grön och får en PRODUCT RED-version.

19:35 En video till alla är tanken med nya iPoden.

19:37 En ny iPod med 160 GB, mindre än original-iPoden men med bättre battertid, 40 timmars musiklyssnande eller 7 timmars videotittande.

19:45 80-gb och 160 gb blir billigare än förut. Går att beställa redan idag.

19:46 Men det är inte allt...

19:47 När vi introducerade iPhone i januari sa vi att det är den bästa iPoden någonsin, och de som har en håller med oss. V har fått frågan varför vi inte kör samma teknik i iPodarna. Svaret är att vi gör det nu! iPod touch!

19:50 Samma skärm som en iPhone, men ÄNNU tunnare: 8 mm tunn, utan tvekan en av världens sju underverk. Multi touch-gränssnittet som vi har "lärt oss att älska" kommer alltså nu på iPoden.

19:54 Den har wifi. Andra har misslyckats med 802.11b/g och vi vet varför de misslyckats. Det fungerar bra på kontoret och hemma, men däremellan då?

19:57 Inbyggda webbläsaren Safari kommer med nya iPoden, och även YouTube, Titta på gratis filmer strömmat med WiFi!

20:01 En sak till... ett nytt program: iTunes WiFi music store.

20:04 WiFi är snabbare än 3G så det går fort att ladda ner det man vill köpa.

20:05 Apple inleder ett samarbete med Starbucks. De vill kombinera sina iPodar med Starbucks "underbara kaffe och deras kärlek till musiken". Hör du en låt i ett Starbuckscafe är det bara att kolla på iPoden så talar den om vad det är du hör och svisch kan du köpa den.