I kväll är det dags för månadens, och kanske hela höstens, stora Apple-händelse. Klockan 19:00 och framåt kan ni följa Apples Special Event "the beat goes on" direkt här på MacWorld.

Inför denna presentation har ryktena florerat på nätet, men i stort sett alla ryktessidor och även mer anrika publikationer är överens om att Apple ämnar lansera nya modeller av sin omåttligt populära musikspelare iPod.

Enligt de senaste ryktena från Think Secret kommer den centrala produkten under kvällen vara en ny fullskärms-iPod med utseende och gränssnitt som påminner om iPhone, fast med en rymlig hårddisk och säkerligen en mindre fet prislapp.

Vad gäller iPod Nano gör rykten både från Think Secret och 9to5mac gällande att en ny modell med större skärm, något annorlunda design och framför allt: Ett uppdaterat gränssnitt. Bilder och filmer som påstås visa detta har cirkulerat på nätet, men i många fall har Apples advokater lyckats få bort dem.

Ett annat rykte som funnits ganska länge, men som dykt upp igen inför dagen, gör gällande att nya iPod kommer få trådlös uppkoppling via WiFi. Detta påstår bland annat Mac Rumors och Washington Post.

Som vanligt vad gäller Apple är inget säkert och allt kan hända. Kom tillbaka i kväll och följ med spänning vad som kommer, eller gå in på vårt forum och diskutera ryktena.