Många höjde på ögonbrynen då NBC öppet kritiserade Apple för att iTunes Store inte ger NBC möjlighet att variera sina priser - speciellt då det skett i öppna uttalanden med hotfulla undertoner. Apple å sin sida spelade med på samma låga nivå och meddelade att NBC kommer att lämna iTunes Store när kontraktet utgår och drog dessutom till med att de TV-serier som skulle börja säljas i höst inte kommer att erbjudas då kunder skulle bli lämnade i sticket i december då kontraktet med NBC löper ut.

I värsta sandlådestil håller dessa båda jätteföretag på att slåss inför mamma och pappa (kunderna), kanske i hopp om att vi skall säga ifrån vad som är rätt eller fel? NBC har alltså som motdrag nu tecknat avtal med Amazon om att erbjuda bland annat sin toppserie Heroes på Unbox. Enligt företaget gör nämligen Amazon det möjligt att erbjuda andra priser (normalt debiteras mer för nyare TV-program och filmer) - tydligen var kopieringskyddet inte så viktigt?

Nackdelen med Unbox är att det inte finns en enkel och naturlig länk till de mest populära videospelarna - iPodarna.

I vilket fall som helst verkar det röra på sig på marknaden i USA - något vi konsumenter kan komma att få glädje av då konkurrens ofta leder till förbättrade och billigare produkter när dessa tjänster väl erbjuds fullt ut här i Sverige.