Förutom uppgifterna i Washington Post om en WiFi-iPod och en iPhone Nano har det dykt upp andra spännande iPodrykten det senaste dygnet.

DigiTimes påstår sig till exempel ha mer uppgifter om WiFi-iPoden. Förutom WiFi kommer modellen ha en pekskärm i widescreenformat, ett iPhoneliknande gränssnitt och ett NAND-minne istället för hårddisk. Det skulle tyvärr innebära betydligt mindre lagringsutrymme än i dagens iPod.

Modellen kommer tillverkas av Taiwanbaserade Inventec Appliances och leveranserna väntas komma igång vid månadsskiftet september/oktober. Stämmer uppgifterna innebär det att Apple överger tillverkaren Quanta Computer.

En annan intressant uppgift är att DigiTimes påstår att även iPod Nano kommer få ett iPhoneliknande gränssnitt. Med andra ord kommer alla iPodmodeller utan Shuffle bygga på OS X.

Mer osannolikt är ryktet från Vnunet som hävdar att samtliga nya iPodmodeller kommer få stöd för digitalradio. Dessutom kommer man få möjlighet att enkelt köpa de låtar som man lyssnar på.

Med tanke på att en sådan affärsidé skulle kräva att Apple hade kontrakt med samtliga skivbolag är det nog bara att ignorera det ryktet.