Microsoft höll en presskonferens på Berns i Stockholm i dag där man presenterade nya Office 2008 för Mac. Bland nyheterna märks full kompatibilitet med Windows Office 2007, ett helt nytt gränssnitt och bättre integration med Entourage.

Johan Åsberg, produktchef för Office Mac på Microsoft, säger att man programmerat om 20 miljoner rader kod bara för att Intel-optimera Office 2008 för Mac. Programmet kommer att släppas i USA i januari och i Sverige i början på februari.

Här är nyheterna i Office 2008 för Mac

Elements Gallery: Ett helt nytt gränssnitt. I nya Office 2008 för Mac finns Elements Gallery som låter dig skräddarsy och få snabb tillgång till de verktyg och effekter du behöver. Elements Gallery fungerar likadant i Word, Excel och Powerpoint.


Office Art: Med några få klick kan du lägga till grafik och effekter som skugga, reflection och 3d-effekter till dina dokument. Effekterna ska vara fullt kompatibla med Windows-versionen av Office.


Publishing Layout View (Word): Layoutfunktionerna har förbättrats med nya mallar, möjlighet att länka text-boxar och att maipulera bilderna i dokumentet. Men nya Zoom Loupe kan du enkelt zooma in och ut i dokumentet.


Document Elements (Word): Document Elements låter dig automatisera trista processer. Ett slags bibliotek där du kan samla komponenter du skapat.


Smart Art Graphics (Powerpoint): En samling grafik som du kan lägga till för att göra snygga diagram, staplar med mera.

My Day (Entourage): Fristående program som håller koll på din dag och aktiviteter. Entourage behöver inte vara öppet för att denna lilla almanacka ska köras.

MacWorld kommer naturligtvis hårdtesta Office 2008 för Mac så fort vi får tag på ett skarpt exemplar.


Läs mer om Office 2008
Nya Office stöter på patrull.
Här är senaste nytt om Office 2008
Här är första bilderna på Office 2008