Häromdagen blev det klart att Apple kommer hålla ett Special Event nästa onsdag. Därmed är det återigen högtidssäsong för mer eller mindre trovärdiga rykten.

Tidigare har det ryktats om såväl en ny iPod Nano som att iPod kommer utrustas med en specialversion av OS X.

AppleInsider hävdar dessutom att det kommer släppas en röd iPod Shuffle inom ramen för Bonos Product Red-kampanj. Apple har ju sedan tidigare en röd iPod Nano som bidrar till att dra in pengar till AIDS-sjuka i Afrika.

Sedan har ryktet om en Beatles-iPod återigen ploppat upp. Anledningen är bland annat att Apple har valt "The beat goes on" som slogan för onsdagens evenemang. Exakt samma fras användes i det pressmeddelande som skivbolaget Apple skickade ut i samband med Beatles splittring 1970 meddelar Apple Matters. Så sent som i går släpptes Ringo Starrs soloalbum på iTunes Store, vilket kan ses som en liten hint om att något Beatlesrelaterat är på gång.

Slutligen spekulerar 9To5Mac om det kan bli aktuellt med Wi-Fi i den förväntade nykomlingen iPod Touch. Minnesgoda läsare kanske kommer ihåg att det gick ett rykte om den saken redan i april.

På onsdag klockan 19 får vi reda på vilka rykten som var sanna och vilka som kommer få vevas ett par varv till i ryktesmaskinen.