När Apple presenterar något nytt är det oftast enbart företaget självt som vet vad som lanseras, vilket bidrager till en mängd mer eller mindre underbyggda spekulationer om vad som väntas. Apple har bjudit in utvalda journalister till en sådan presentation i nästa vecka och eftersom temat verkar vara musik har slutsatsen bland många spekulerande publikationer varit att det handlar om nya iPodar.

Musikspelarna har inte uppdaterats på ett år och Apple har tidigare sagt att de tänker lansera en ny iPod varje år. Men i skuggan av detta kan en efterlängtad uppgradering vad gäller filmers och vissa TV-programs kvalitet erbjudas. Enligt Akamai har man nu sett till att ordna sitt distributionsnätverk så att 100 Terabits per sekund skall kunna levereras - något som lär behövas då HD-film kan ta upp till 6 till 8 Megabits per sekund.

En HD-film anges bli cirka 5 till 8 Gigabyte stor. Det är Akamai som sköter om distributionen av iTunes filmer idag och uttalandet styrker rykten som sagt att Apple äntligen börjar sälja riktiga HD-filmer. Hur detta påverkar kampen mellan formaten HD DVD och BluRay återstår att se.

En uppgradering vad gäller filmkvaliteten är nog nödvändig då dagens kvalitet på filmer köpta via iTunes Store är betydligt sämre än till exempel DVD-film. Extra tydligt blir detta då man ser på film som från början är helt digital som till exempel "Cars" från Pixar.