Häromdagen publicerades en "spionbild" av nya iPod Nano på ryktessajten 9to5Mac. Det rådde delade meningar om bilden verkligen var äkta, men snart hörde Apples advokater av sig till såväl 9to5Mac, Gizmodo som Engadget och bad dem att plocka bort bilden. Därmed blev bildens äkthet mer eller mindre bekräftad av Apple.

Gizmodo och Engadget svarade med att lägga upp egentillverkade bilder som visar hur modellen ser ut, medan 9to5Mac kröp till korset och plockade bort allt som kunde vara känsligt för Apple.

Det omarbetade utseendet på iPod Nano har redan fått många förståsigpåare att undra om Apples designer har tappat fokus på vad kunderna vill ha. Modellen har döpts till Fatboy Nano i folkmun, eftersom den ser så knubbig ut i jämförelse med tidigare modeller. Det kan emellertid vara på det viset att det inte alls är iPod Nano på bilden utan vanliga iPod.

9to5Mac har för säkerhets skull även tagit bort uppgifterna om den nya modellen iPod Touch som mer eller mindre kan beskrivas som en strippad iPhone med enbart iPodfunktionen.