Man har kollat hur Europas invånare brukar sina små digitala mediespelare och kommit fram till en rad slutsatser. Man kan konstatera att bland kontinentens användare - i alla fall bland de som är med i urvalet - är det 52 procent som enbart använder sina enheter till att lagra små mängder mediafiler. Enbart 25 procent lägger in några bilder på dem.

Detta skall sättas i det sammanhanget att många varit kritiska till att iPoden saknar en rad funktioner så som till exempel radio och andra typer av ljudformat. Innan möjligheten att spela upp video kom till iPod förutspådde mer än en analytiker att avsaknaden av detta skulle sätta breda käppar i hjulet för Apple.

Jämför man med till exempel Microsofts mediespelare Zune har det varit framförallt funktioner och då möjligheten att skicka över låtar trådlöst som varit i fokus vid marknadsföringen. Inte eventuellt ett användarvänligt gränssnitt eller antal låtar som går att lagra.

Bakom undersökningen står företaget Kensington, mest kända för sina säkerhetslås till bärbara datorer.

Du missar väl inte de senaste diskussionerna om iPod och dess funktioner i iPod-delen av MacWorlds forum eller för den delen våra temasidor för iPod?

Källa: MacWorld UK