Förmodligen är det få företag som stäms lika ofta som Apple. Senaste stämningen kommer från soliga Kalifornien och handlar om batteriet i iPhone.

Klagomålet går i korthet ut på att Apple och mobiloperatören AT&T inte varit tillräckligt tydliga med att påpeka att man inte kan byta ut batteriet i iPhone på egen hand. När det är dags att byta batteriet måste man skicka in hela mobilen till Apple och betala 79 dollar för själva bytet plus 6,95 dollar i fraktavgift.

Enligt Sydney Leung som står bakom stämningen är förfarandet att likna vid bedrägeri och därför kräver han nu skadestånd på 5 miljoner dollar å alla iPhone-användares vägnar.

Anledningen att man inte kan byta batteriet i iPhone på egen hand sägs bero på att Apple velat minimera risken för fuktskador; genom att ha mobilen i ett stycke blir det svårare för regndroppar att sippra in.

Det här är för övrigt andra gången i sommar som Apple stäms för batteriet i iPhone. I juli var det konsumentorganisationen Foundation for Taxpayers and Consumer Rights som uttryckte sitt missnöje över batteriets livslängd.

Källa:
PCWorld