För några dagar sedan rapporterade vi här på MacWorld om att Electronic Arts hade problem med att leverera sina spel till Mac-plattformen.

Nu har EA:s taleskvinna Tammy Schachter tagit bladet från munnen och talat om när vi kan förvänta oss de utlovade spelen.

Först ut blir Need for Speed Carbon och Harry Potter and the Order of the Phoenix den 21 augusti. En vecka senare lanseras Battlefield 2142 och Command & Conquer 3 Tiberium Wars. Någon gång i höst blir det slutligen dags för Tiger Woods PGA TOUR 08 och Madden NFL 08.

När det gäller orsaken till förseningarna fortsätter emellertid EA att stoppa huvudet i sanden. Det enda vi får reda på är att EA är "mycket glada" över att kunna leverera spel till Macen "bara några veckor" efter att de släppts till alla andra plattformar.

De som är intresserade av att köpa något av EA:s nya spel bör känna till att de kräver en Intel-Mac och att de använder sig av mjukvaran Cider för att fungera. Med andra ord finns det en viss risk att de inte är fullt lika snabba som i Windows.

Källa: AppleInsider