Användare av iPhoto kan glädjas över nya tillskottet Händelser (Events) som hjälper till att hålla ordning på alla fotografier. Istället för att sortera alla bilder i olika album kan man nu knyta bilderna till olika händelser typ födelsedagar, släktträffar, semesterbilder och så vidare. Dessutom tillkommer en mängd nya redigeringsverktyg samt möjlighet att gömma bilder som man inte vill ska synas hur som helst.

En nyhet i .Mac är något som kallas för .Mac Web Gallery. Kort sagt handlar det om att publicera bilder från iPhoto direkt på nätet med hjälp av bara ett knapptryck. Tjänsten kommer även fungera för de som har en iPhone.

När det gäller iMovie 08 har programmet gjorts om helt och hållet. Bland annat stöds nu filformatet AVCHD för den som önskar jobba med högupplöst video. Dessutom är det nu betydligt enklare att dela med sig av sina alster; förutom möjligheten att exportera till iPod, iPhone och Apple TV kommer man även kunna lägga ut materialet direkt på YouTube. Enligt Steve Jobs egna uppgifter ska hela processen från videokamera till webb inte behöva ta mer än 20 minuter.

Ytterligare en nyhet i iMovie 08 är att du nu kan ha alla dina filmer i programmets bibliotek. Med andra ord fungerar det ungefär som i iPhoto eller iTunes. Vill man så kan man skumma igenom mängder av filmer på nolltid för att hitta ett speciellt klipp.

Hemsidesprogrammet iWeb får stöd för något som kallas för live Web widgets. Det innebär till exempel att man med enkla medel kan lägga in Google Maps eller YouTube-filmer direkt på sin hemsida.

När det gäller nya iDVD handlar det framför allt om bättre prestanda och tio nya teman.

Även Garageband har uppdaterats. Till exempel kan man numera spela med ett virtuellt band och skapa hi-fi-inspelningar med stöd för 24-bitars ljud.

Priset för iLife 08 blir 745 kronor inklusive moms. Köper man en ny Mac medföljer det emellertid gratis. Systemkravet blir Mac OS X 10.4.9 eller senare.

Slutligen kan meddelas att alla användare av .Mac hädanefter kommer få tillgång till ett lagringsutrymme på tio gigabyte. Frågan är emellertid om de 1,7 miljoner som i dag nyttjar tjänsten kommer tycka att det är en tillräckligt stor förbättring för att motivera en prislapp på dryga tusenlappen om året.

Läs mer om iLife 08 hos Apple!