Akvis Decorator är ett smart insticksprogram till Adobe Photoshop som hjälper dig att på ett realistiskt sätt ändra färger och strukturer i dina foton. Detta är något som är enkelt att göra i Photoshop så länge bilden du jobbar med är hyfsat nyansfri tvådimensionell. Decorator däremot hjälper dig att förändra strukturer färger även i komplicerade 3D-bilder med veck och bulor. Detta gör den till ett roligt och användbart verktyg både för amatörer och proffs. Tro oss – vi kunde knappt slita oss och hade det inte varit för att vi hade annat att göra på jobbet hade vi suttit med det än...

Lätt som en plätt
Eftersom undertecknad knappast räknar sig till de senare ska ni inte stirra er blinda på mina exempel – säkerligen kan många av er bättre än jag.
Hur som helst är programmet hur roligt och häftigt som helst, man fastnar i timmar framför det. Priset. cirka 360 kronor, är helt okej i relation till vad man får – ett enkelt men kompetent program.
Installationen gick på ett kick (om man bara någon gång kunde lära sig att läsa Read Me-filen INNAN man börjar svära...) och sedan var det bara att sätta igång.


Vår originalbild är tagen av Oskar Falk och föreställer cornish rex-katten Kif som ligger under ett rött täcke. Det är det röda täcket vi vill ändra på.


Aj aj, morrhåren var knepiga.

Efter att i Photoshop markerat vad du vill ändra i bilden väljer du AKVIS->Decorator under menyn Filter.

Nu börjar det roliga!
I Decorator finns hundratals texturer och mönster att välja mellan, som man sedan kan förändra på olika sätt och anpassa till bilden.


Ett par exempel på hur kissens täcke kan förändras med ett par musklick.

Ladda ner provversion och kika på fler skärmdumpar av programmet här!