Det är en analytiker hos JP Morgan som hävdar att Apple planerar att göra en iPhone Nano. Enligt uppgifter från leverantörer av delar till iPod Nano skall Apple göra en enkel telefon baserad på iPod Nano för att dra ned kostnaderna. En annan anledning skall vara att det kan vara ett sätt för Apple att inte konkurrera ut iPod Nano (riktigt hur och varför förklaras dock inte).

Var du i London i söndags och gick in i Apples flaggskeppsbutik på Regent Street kunde du se Steve Jobs gå runt och inspektera i butiken. Rykten anger att detta tyder på att avtal tecknats med minst ett europeiskt lands mobiloperatör för iPhone.

Ett annat rykte har spritts av analytiker hos Piper Jaffray. De menar att Apple planerar släppa en iPod baserad på OS X i januari nästa år. Att döma av dagens rykten från analytiker verkar de snart inte mycket mer trovärdiga än de många ryktessajterna som redan spekulerar hej vilt om vad Apple tänker lansera.

FileMaker väntas släppa en ny version av databasprogrammet denna vecka enligt uppgifter från ThinkSecret. FileMaker 9 skall kunna hämta och skriva data till SQL-databaser bland annat. FileMaker ägs av Apple.