Det tog knappt en vecka för Apple och AT&T att sälja ut hela den första leveransen av iPhone. Det innebär att det har sålts en bra bit över en miljon exemplar runt om i USA. Det gör tveklöst iPhone till Apples snabbast säljande produkt någonsin.

Försäljningshysterin ledde till ytterligare ett glädjeskutt på Nasdaq-börsen där Apple-aktien i går kväll nådde nytt all-time high på 132,97 dollar. Uppgången på nästan 6 procent gör att Apple nu till och med är högre värderat än konkurrenten Nokia: 114,8 miljarder dollar jämfört med 112,4 miljarder dollar.

Men för oss svenskar ser succén ut att ha en baksida. Med tanke på den starka försäljningen kommer det eventuellt bli tal om att Apple nöjer sig med att lansera iPhone i Tyskland, Frankrike och Storbritannien nu i höst. Sverige och övriga Europa får snällt vänta ytterligare ett antal månader.

Ska man se det ur positiv synvinkel så innebär den troliga förseningen att det är desto mer sannolikt att vi här i Norden får en iPhone med 3G och andra efterlängtade funktioner.