Photoshop Lightroom är Adobes program för ett heltäckande arbetsflöde för digital fotografering. Programmet, som alltså är en direkt konkurrent till Apples Aperture, släpptes i början av året och nu har den första riktiga uppdateringen kommit.

Nyheterna i version 1.1 är substantiella. Till att börja med har programmets råformathantering utökats till att inkludera de kameror som Adobe Camera Raw redan har sedan en tid tillbaka, däribland Nikon D40x och Fuji FinePix S5 Pro.

Det finns även ett par nya funktioner. Bland annat ett flexibelt system för att hålla ordning på bilder som ligger på olika datorer, med ett nytt katalogsystem för att flytta både bilder och annan data mellan datorerna. Vidare finns en enkel metod för att synkronisera nya och ändrade foton mellan olika mappar.

Bland övriga förbättringar hittar vi förbättrad brusreducering och skärpeverktyg. Förbättringarna bygger på kommentarer och råd som användare skickat in sedan den första versionen släpptes.

Adobe Lightroom kostar 300 dollar. Uppdatering till 1.1 är gratis för de som redan köpt programmet, och kan laddas ner här.