En av teknikerna som testat iPhone heter Balsu Thandu och han har precis som de andra testarna varit noga med att inte visa mobilen för någon. Över 200 tekniker har testat iPhone i över 10 veckor för att se till att allt fungerar som det skall. Mer än 10 000 timmar har mobilen använts varav 5 000 timmar vanliga samtal och resten dataöverföring.

Motsvarande 5 gigabyte skall ha laddats ned och skickats iväg under denna tid till iPhonetelefoner. Enligt Balsu är detta dubbelt så mycket som andra mobiler testas innan lansering.

Under testandet har teknikerna dolt mobilen i olika överdrag, ett av dessa liknade en iPod. iPhone har testats i storstadsmiljöer som tunnelbanor, hissar, trapphus, kontor, barer, köpcentra och ute på gatorna. Men de har även i tysthet testats i Apple-butikerna och AT&Ts butiker för att se till att den alltid har god mottagning där.

De tuffaste testerna har gällt trottoarer - mobilen har helt enkelt släppts ned i marken för att få en indikation på hållfastheten.

En av de detaljer som justerades var ljudvolymen vilken var för låg till en början men nu är fixad. Enligt Balsu kommer iPhone vara färdigtestad och godkänd av testarna då den börjar säljas.

Enligt AT&T kommer de troligen att sälja slut på alla iPhone inom 24 till 48 timmar. Därefter får kunderna beställa sin mobil i butik för leverans inom 3 till 5 dagar. 90 minuter innan försäljningen startar kommer samtliga Apple-butiker och AT&T butiker att stänga för att öppna med specialinkallade utkastare, säljare och vakter (över 2 000 personer har anställts för detta av AT&T) för att se till att det är ordning i kön.

Är det en revolutionerande ny produkt bakom det enorma intresset kring iPhone eller är det bara en massa uppskruvade förväntningar? Vi ser fram emot de första testerna.