Ingen kan väl ha missat att bloggande och så kallade podcasting är de två största trenderna inom modern media. Antalet aktiva bloggar i världen ligger just nu på över 15 miljoner enligt BusinessWeek. Därför är det en ganska häftig nyhet att en stor mässa om just dessa nya medier kommer hållas på Älvsjömässan i Stockholm den 12-13 juni.

Mässan heter PodCamp Europe och enligt arrangörerna är det en "UnConference", det vill säga en mässa där besökarna inte bara är publik utan också deltagare. Inträdet till mässan är helt gratis, och dessutom kan vem som helst registrera sig för att hålla ett föredrag.

Förutom bloggande och podcasting är tanken även att föra fram videodagböcker, digitalfoto, Second Life, Twitter och i princip allt annat som kan klassas som nya medier.

Under mässans andra och sista dag hålls prisutdelning i tävlingen Svenska Podradiopriset 2007, som vi skrivit om tidigare. Röstning i tävlingen pågår för fullt och avslutas den 12:e juni, så för de med intresse är det hög tid att lägga en röst på sin favorit.