Med tanke på att Photoshop är obestridlig herre på täppan kan det tyckas vara en dödfödd tanke att lansera ytterligare ett nytt bildbehandlingsprogram. Men Pixelmator ser ut att bli ett spännande alternativ när det lanseras i juli.

Det första man slås av när man ser skärmdumpar från programmet är hur otroligt snyggt det är. Liksom många andra av årets mest trendiga program satsar man hårt på svarta fönster och paletter.

Men det mest intressanta är nog trots allt att Pixelmator är det första bildbehandlingsprogram som använder sig av Core Image fullt ut. (Med andra ord använder man sig av kraften från grafikkortet istället för processorn).

I övrigt kan nämnas att Pixelmator bygger på öppen källkod, har inbyggd fotobläddrare, stöd för Automator och iSight. Naturligtvis finns även de flesta verktyg och funktioner du är van vid från arbetet i Photoshop, inklusive möjlighet att arbeta med lager.

Systemkravet för Pixelmator är Mac OS X 10.4 eller senare och en licens kommer kosta 59 dollar (motsvarande drygt 400 svenska kronor exklusive moms).

Läs mer här!