Palm Inc, mest känt för sina handdatorer, presenterade i går en ny produkt med namnet Foleo. Egentligen är det fråga om en liten dator som kör Linux, men Palm föredrar att beskriva Foleo som en "mobile companion". Tanken är nämligen inte att Foleo ska ersätta din bärbara dator utan den ska snarare ses som ett komplement till din smartphone.

Tack vare finesser som Bluetooth, Wi-Fi och USB 2.0 ska det vara busenkelt att synka informationen i telefonen med Foleo. Tryck på en knapp och alla dina e-mail tankas över ögonblickligen. Det ska även finnas stöd för populära program som Word, Excel och Powerpoint.

Palms grundare Jeff Hawkins förklarar i en introduktionsvideo att man i dag kan göra det mesta med en smartphone, men trots allt finns det tillfällen då man behöver en större skärm eller ett större tangentbord. Därav behovet av produkter som Foleo.

Foleo har en LCD-skärm på 10 tum och kan i dagsläget synkas med telefoner som använder sig av Palm OS eller Windows Mobile. Förhoppningen är att Foleo även kommer få stöd för iPhone inom en snar framtid.

Introduktionspriset för Foleo blir 499 dollar (motsvarande drygt 3 500 svenska kronor exklusive moms).

Källa: MacNN