Bland annat undrade Walt ifall det verkligen är det riktiga Mac OS X som kör iPhone. Steve svarade att det visst var ett komplett Mac OS X. I datorn tar det upp flera gigabyte men det är på grund av all grafik, ljudfiler och andra skrymmande datafiler. Själva operativsystemet är dock betydligt mindre.

På frågan om hur det blir med tredjepartsprogram till iPhone sade Steve att de försöker finna en lösning som inte äventyrar iPhonens säkerhet. De vill absolut inte att telefonen kraschar när man installerar ett tredjepartsprogram. Han menade att en lösning på detta kommer senare under året och att "alla kommer att bli nöjda".

Dessutom är det inte så enkelt att föra över applikationer från datorn till iPhone eftersom den saknar ett normalt menysystem och en mus. Gränssnittet med Multitouch skapar nya utmaningar i hur programmen används.

Nya iPodar är under utveckling och de är "de bästa vi gjort hittills!" sade Steve.

Apple arbetar nu med tre marknadsområden och en hobby. Först kommer datorerna - Macen, sedan musikområdet och sedan mobiltelefonområdet. AppleTV ses mer som en hobby just nu av Steve, men han tror att allt eftersom de arbetar med att förfina konceptet kan de komma att lyckas även med AppleTV - ett område som många försökt att knäcka men ingen ännu lyckats med enligt Applechefen.

Att spela filer från sin dator är kul men det som folk verkar vilja ha är möjligheten att spela upp innehåll från internet - något Apple nu implememnterar genom att erbjuda YouTube direkt i AppleTVns meny. Det man vill skapa är en DVD-spelare för internet sade Steve.

Han berättade också att han har läst den numera ökända bloggen skriven av en falsk Steve Jobs. Riktiga Steve tyckte den var bitvis riktigt rolig men han vet fortfarande inte vem som skriver den. Under framträdandet tillsammans med Bill Gates bedyrade dock Bill att det inte var han som var den falske Steve Jobs – till publikens stora glädje.

Läs hela sammanfattningen av Walt Mossbergs samtal med Steve Jobs här.