Trots enorma teknologiska framsteg finns det fortfarande godbitar att hämta bland spel som gjordes för både 5, 10 och 20 år sedan. Tetris fortsätter komma i nya upplagor, gamla Final Fantasy släpps till Nintendo DS, och andra klassiker hittar nya spelare på mobiler. Supernintendo (SNES) var en av de största konsolerna, och många av dess spel har fortfarande hängivna fans.

För den som inte känner för att sitta och skaka liv i sin grå gamla burk har det länge funnits alternativ i form av emulatorer. När det gäller Supernintendo har SNES9X kommit att bli något av en standard, speciellt på Mac där alternativen inte har varit lika många. Programmet kan spela i stort sett alla originalspel.

Programmet släpptes idag i ny version, 1.51, och nyheterna är många. Bland annat fungerar inspelning till Quicktimefilmer bättre och programmet stödjer nu sparfunktionen i spel med extrachippen DSP1 och SuperFX (t ex Star Fox). Dessutom är listan över buggfixar och andra små förändringar lång. För den som inte uppdaterat på länge är SNES9X sedan version 1.5 även optimerat för Intelmacar.

Programmet är gratis och kan laddas ner här.