Boot Camp
Boot Camp behöver väl ingen närmare förklaring vid det här laget, men det är för bra för att missa vår lista. (Om du mot förmodan missat programmet helt: det handlar om att köra Windows på Intelmacar.)
Pris: Gratis!Butler
Allt-i-allohjälpredan som snabbar upp ditt användande av OS X. Starta program med en knapptryckning, skapa aktiva hörn som utför kommandon, bygg snabbmenyer eller kör makron från menyraden.
Pris: Frivillig donation.Cute Clips
Klipp-och-klistra är en av de absolut viktigaste funktionerna i ett modernt operativsystem. Så varför kan OS X bara komma ihåg ett urklipp åt gången? Cute Clips ökar siffran till 12, och sätter en ny standard för urklippshantering i OS X.
Pris: 106 kr.Amnesty Singles
Ger dig möjligheten att köra widgetar som vilket program som helst, utan att behöva dra igång Dashboard. Smidigt om du till exempel alltid vill ha vädret på skrivbordet.
Pris: 70 kr.OpenMenu
Liten panel som låter dig anpassa kontextmenyer enligt eget huvud. Levereras med 80 skript för att ge dig en rivstart,
Pris: 71 kr.Quicksilver
Du har väl inte missat vår Quicksilverskola i papperstidningen? Hypereffektivt och supersmart komplement till Finder som sköts med tangentbordet och är ruskigt snabbt och kompetent, och får superlativen i vårt synonymlexikon att ta slut.
Pris: Gratis!


Conan the Librarian
Ett utmärkt sätt att driva dina högljudda kolleger till nervsammanbrott. Conan lägger sig helt osynligt i bakgrunden, och avlyssnar datorns inbyggda mikrofon. När ljudnivån når en viss gräns ber han användaren att hålla snattran.
Pris: Gratis!DockFun!
Gillar du dockan i OS X? Varför nöja sig med bara en? Med DockFun fixar du så många du behöver.
Pris: 141 kr.Shapeshifter
Kommer du ihåg Kaleidoscope, programmet som med olika grafiska teman gjorde det möjligt att manipulera Mac OS 8 och 9 i det oändliga? Shapeshifter gör samma sak för OS X – glöm borstad metall, här finns allt från polkagris till vit plast och Stjärnornas Krig-teman.
Pris: 141 kr.


Här är alla delarna!
Del 1: Textredigering
Del 2: Officepaket
Del 3: Ljud & musik
Del 4: Video & webb-tv
Del 5: Grafik & Foto
Del 6: iPod
Del 7: Internet
Del 8: Mobilt
Del 9: Spel
Del 10: Nyttoprogram
Del 11: Systemverktyg
Del 12: Hjälpmedel

Vad är ditt bästa hjälpmedelstips? Lämna gärna ditt förslag i kommentarerna nedan!