DELICIOUS LIBRARY
Ett av de absolut läckraste programmen för OS X. Den digitala bokhyllan håller reda på dina filmer, cd-skivor och böcker, och har även en biblioteksfunktion om du lånar ut något till andra. Häftigast är att du kan skanna av streckkoden med en iSight
eller annan webbkamera, varpå information om omslagsbild automatiskt hämtas från webben.
Pris: 283 kr.


OMNI OUTLINER
Det närmaste en extrahjärna du kan komma. Omni Outliner hjälper dig att strukturera all information du kan tänkas behöva ha strukturerad, och håller ordning på alla lösa tankar, anteckningar och annat du vill hålla reda på.
Pris: 282 kr.


NOTE STUDIO
Dunderfult anteckningsprogram, men ruskigt effektivt om du prioriterar snabbhet. Har även stöd för länkar och krypterar dina anteckningar som ett extra skydd ifall datorn hamnar i orätta händer.
Pris: 282 kr.


BILLABLE
Programmet för dig som fakturerar kunder ibland, men inte i sådan omfattning att du behöver ett avancerat fakturahanteringssystem. Billable håller reda på dina fakturor, visar vilka som förfallit till betalning och gör det lätt att hålla koll på pengaflödet.
Pris: 175 kr.


MENUCALENDARCLOCK
Få omedelbar åtkomst till dina iCal-kalendrar, direkt från menyraden. Eventuella aktiviteter visas i en liten ruta, och du öppnar iCal bara om du vill redigera informationen.
Pris: 134 kr.


GOOGLE NOTIFIER
Om du använder Gmail eller Google Calendar måste du bara ha detta program. Notifier gör att du slipper använda webbläsaren i onödan, och visar om du har ny e-post eller väntande kalenderhändelser direkt i menyraden.
Pris: Gratis!


BILLINGS
Att sätta ihop information om hur mycket man arbetat för en kund, hur mycket man borde fakturera och hur mycket man faktiskt fakturerat är inte världens roligaste tidsfördriv. Billings gör det i alla fall snabbare, genom ett bra upplägg och medföljande fakturamallar. Plus för att det finns stöd för svensk moms, trots att programmet kommer från det stora landet i väst.
Pris: 275 kr.


SOHO NOTES
Efterträdaren till det välkända kom-ihågprogrammet Sticky Brain. SOHO Notes är ljusår mer effektivt än gula lappar på skärmen och har numera även funktioner för dig som vill dela med sig av informationen via till exempel en blogg. Användare av Sticky Brain 4 uppdaterar gratis.
Pris: 285 kr.

 


Här är alla delarna!

Del 1: Textredigering
Del 2: Officepaket
Del 3: Ljud & musik
Del 4: Video & webb-tv
Del 5: Grafik & Foto
Del 6: iPod
Del 7: Internet
Del 8: Mobilt
Del 9: Spel
Del 10: Nyttoprogram
Del 11: Systemverktyg
Del 12: Hjälpmedel

Vad är ditt bästa nyttoprogramtips? Lämna gärna ditt förslag i kommentarerna nedan!