POSTERINO
Posterino gör affischer av dina bilder. »Men då måste väl bilderna vara jättestora?« Näpp, tanken är att en affisch inte granskas på lika nära håll som en liten bild, så dina digitala alster duger gott. Posterino rastrerar om dem så att de kan printas ut i rätt format, och det medföljer ett gäng mallar om din artistiska dagsform inte är på topp.
Pris: 142 kr.


IMAGEWELL

Kanske det enklaste sättet att snabbt fixa till bilder som ska laddas upp på webben, i forum och liknande. ImageWell skalar om, roterar och beskär dina bilder – och laddar sedan upp dem till rätt ställe också. Allt för det facila priset av...noll kronor.
Pris: Gratis!


VUESCAN
Om du har en enklare skanner i konsumentklassen är risken stor att drivrutinen är lika lökig som kommunens rabatter framåt vårkanten. VueScan är ett avancerat
bildinläsningsprogram med drivrutiner för en mängd skrivare som ofta ger betydligt bättre bilder än tillverkarens egna.
Pris: 348 kr.


iPHOTODIET
Nackdelen med iPhoto är att bildbiblioteket förr eller senare sväller upp rejält. iPhoto Diet fixar biffen genom att ta bort dubletter, säkerhetskopior, tumnagelbilder och andra extrabilder som stjäl utrymme. Tänk bara på att inte ta bort bilder du kanske behöver.
Pris: Gratis!


NEAT IMAGE
Neat Image är en mästare på att ta bort brus i bilder, och klarar både kornighet från bildläsare, komprimeringsartefakter från för hård jpg-komprimering och brus orsakat av för högt iso-värde i digitalkameran. Finns både som fristående program och som plugg till Photoshop.
Pris: 249 kr


MORPHX
Morfning är den teknik som gör att en bild gradvis övergår i en annan, till exempel ett ansikte som flyter ut och blir ett annat ansikte. Ta två bilder och MorphX skapar de saknade leden däremellan. Mycket effektfullt med rätt bilder!
Pris: Gratis!

MacWorlds AD Calle inmorfad i Borat.


SIRDS
Kommer du ihåg de där jobbiga 3D-bilderna som var populära för några år sedan? Man skulle fokusera blicken på en tänkt punkt bakom bilden, och plötsligt uppenbarade sig det verkliga motivet. Nu kan du göra egna stereogram att plåga släkten med.
Pris: 105 kr


DISC COVER
Om du tillhör generationen som gillar att ha musiken på skivor kanske du även vill ha ett snyggt skivomslag till. Disc Cover fixar både cd och dvd, och innehåller även färdiga mallar och ett bildbibliotek att liva upp omslagen med.
Pris: 248 kr.


GRAPHIC CONVERTER
Klassiker, veteran, schweizisk armékniv – kärt barn har många namn. Graphic Converter började som en konverterare för allehanda bildformat, men har genom åren fått flera användbara bildbehandlingsfunktioner.
Pris: 213 kr.


Här är alla delarna!
Del 1: Textredigering
Del 2: Officepaket
Del 3: Ljud & musik
Del 4: Video & webb-tv
Del 5: Grafik & Foto
Del 6: iPod
Del 7: Internet
Del 8: Mobilt
Del 9: Spel
Del 10: Nyttoprogram
Del 11: Systemverktyg
Del 12: Hjälpmedel

Vad är ditt bästa grafik- och fototips?? Lämna gärna ditt förslag i kommentarerna nedan!