VLC
Den schweiziska armékniven för videoformat. Spelar lika gärna upp obskyra videofilmer i modifierade Divx-format som gamla ogg vorbis-låtar som iTunes går bet på. Dessutom har den fullskärmsläge, något Apple tar betalt för i Quicktime-spelaren. Om du bara ska ha en enda uppspelare är det denna.
Pris: Gratis!


Mplayer OS X
Ett alternativ till VLC som inte riktigt klarar lika många format, men i gengäld har ett macigare gränssnitt och är betydligt enklare att leka med. Även här kan du titta i fullskärm gratis.
Pris: Gratis!TubeSock

Videotjänsten Youtube har blivit enormt populär på webben, men det går inte att spara filmerna på hårddisken. Det fixar TubeSock, som dessutom konverterar dem till rätt format beroende på om du vill ha dem i din iPod, ditt iTunes eller en PSP.
Pris: 106 kr.


Avid Free DV
Gratisversionen av Avids videoredigeringsprogram är kraftigt bantad, men innehåller de viktigaste funktionerna för den som vill klippa semesterfilmer. Gränssnittet är lånat från Avids proffsprogram, vilket underlättar för den som vill byta upp sig i framtiden.
Pris: Gratis!


Macam
Har du en gammal webbkamera med usb-anslutning som inte funkar med Mac? Då är det Macam du ska prova. Programmet innehåller massor av drivrutiner för olika kameror som av en eller annan anledning aldrig fick OS X-stöd.
Pris: Gratis!Freak Show

Freak Show är ett realtidsfilter med olika effekter för webbkameror. Programmet gör i princip samma sak som Apples Photo Booth – men fungerar på Macar som inte stöder Photo Booth. Gör din egen Freak show idag!
Pris: 92 kr.029. Boinx iStopMotion

Stop-Motion är en teknik för att göra rörlig film av stillbilder. iStopMotion är programmet som låter dig göra en egen Wallace & Gromit eller Corpse Bride. Du behöver ungefär 25 stillbilder för en sekund färdig film, så det är bara att sätta igång!
Pris: 280 kr.


Här är alla delarna!
Del 1: Textredigering
Del 2: Officepaket
Del 3: Ljud & musik
Del 4: Video & webb-tv
Del 5: Grafik & Foto
Del 6: iPod
Del 7: Internet
Del 8: Mobilt
Del 9: Spel
Del 10: Nyttoprogram
Del 11: Systemverktyg
Del 12: Hjälpmedel

Har du tips på bra video- eller webb-tv-program? Lämna gärna ditt förslag i kommentarerna nedan!