AudioLeak

AudioLeak är ett så kallat Leq analys-program, vilket står för Long-Term Equivalent Level. Kort sagt går det ut på att mäta nivåer i ljudfiler på ett riktigt snabbt sätt, upp-emot 200 gånger snabbare än att lyssna i realtid. Stöd för massor av format.
Pris: Gratis!


Audio Hijack
Ljudkidnappning är vad du kommer att ägna dig åt om du installerar Audio Hijack. Det betyder att du kan spela in praktiskt taget alla ljud som din Mac ger ifrån sig – ljudeffekter i spel, varningsljud i olika program eller låtar från nätradiostationer.
Pris: 113 kr.


Detour
Välj var ljudet från dina program ska ta vägen. Detour låter dig skapa individuella inställningar för varje program: iTunes spelas i högtalarna, spelen i hörlurarna och så vidare.
Pris: Gratis!Clutter
Förr i tiden gick man och köpte sina skivor i butik, och fick med ett snyggt omslag. Nu när alla envisas med att ladda hem sina låtar får man inga fodral med på köpet. Vad göra? Clutter lägger dina kära omslag på skrivbordet (det virtuella förstås). Dubbelklicka på en skiva och den spelas i iTunes.
Pris: Gratis!


EasyWMA
Lättanvänd men kraftfull konverterare för ljud. Mata den med wma, asf, wmv eller wav och ut kommer aiff, m4a, mp3 eller wav. Bithastigheten ställs automatiskt eller manuellt från 32 till 320 kbps, och det finns fullt iTunesstöd.
Pris: 70 kr.M-Beat
Snygg fjärrkontroll för iTunes. M-Beat låter dig styra de vanligaste funktionerna direkt från menyraden, och visar information om låtval (tillsammans med skivomslag) i ett flytande transparent fönster.
Pris: 70 kr.


MP3 Trimmer
Klipp bort början eller slutet på dina låtar. Bra om du vill spara plats på iPoden när du lägger över liveskivor med massor av applåder, eller om sista spåret innehåller en bonuslåt som kommer efter femton minuters tystnad.
Pris: 63 kr.


iEatBrainz
Hemskt ful ikon, men väldigt användbart program. Om du har en massa låtar du inte orkat fylla i låtnamn och artistinformation på, är iEatBrainz räddningen. Dina låtar matchas på akustisk väg mot en databas på nätet, och rätt information tankas hem automatiskt.
Pris: Gratis!


OSS 3D
OSS 3D är ett insticksprogram till iTunes som låter dig ställa in långt fler parametrar än den inbyggda equalizern. Här kan man leka med 3D-surround, spatialitet och mycket annat smått och gott.
Pris: 212 kr.


MultiTunes
Normalt kan iTunes bara hantera ett musikbibliotek åt gången (testa att hålla nere alt-knappen under start för att byta eller skapa ett nytt!). Med MultiTunes kan du skapa och använda flera bibliotek, och dessutom byta mellan dem utan att behöva starta om iTunes.
Pris: 113 kr.


Eyephedrine
Snyggaste visuella effekten för iTunes? Glöm den inbyggda färgblaffan i iTunes. Eyephedrine renderar effekter i realtid via OpenGL, och har 75 olika typer att välja mellan.
Pris: 57 kr.Voice Candy
Som Apples roliga Photo Booth, fast för rösten. Spela in din röst, och spela sedan upp den som en ekorre, Darth Vader, en rostig plåtrobot från 60-talets science fictionfilmer eller någon annan flummig effekt. Perfekt för telefonbus.
Pris: 92 kr.


Stream Recorder
Real Audio-formatet är populärt på nätet, men har aldrig varit kul att ha att göra med på Macen. Stream Recorder importerar dem till iTunes och sedan slipper man tänka på hemska Real Player.
Pris: Gratis!


Här är alla delarna!
Del 1: Textredigering
Del 2: Officepaket
Del 3: Ljud & musik
Del 4: Video & webb-tv
Del 5: Grafik & Foto
Del 6: iPod
Del 7: Internet
Del 8: Mobilt
Del 9: Spel
Del 10: Nyttoprogram
Del 11: Systemverktyg
Del 12: Hjälpmedel


Tips på något annat grymt ljudprogram? Lämna gärna ditt förslag i kommentarerna nedan!

Och du, missa inte vår tidigare guide till fler sköna ljudprogram såsom populära Audacity.