9 procent av de tillfrågade kommer att skaffa sig en iPhone medan ytterligare 7 procent funderar på att skaffa en till någon vän. Ifall priset sänks eller en billigare modell lanseras ökar intresset drastiskt.

Av de som vill köpa en iPhone anger nära 80 procent att de är villiga att bryta sina befintliga mobilkontrakt vilket anses anmärkningsvärt många med tanke på att det oftast innebär att de får fortsätta betala det gamla kontraktet ett tag eller betala en straffavgift.

Men mest uppseendeväckande, trots att det kanske inte är så förvånande, är det stora intresset att köpa en iPhone. Enligt Tobin Smith som ledde undersökningen är detta enormt. Apples egna siffror bygger på en marknadsandel om 1 procent vilket skulle ge 10 miljoner sålda iPhone. Ifall Apple tar en marknadsandel på 5 procent blir det istället 50 miljoner sålda mobiltelefoner och frågan är då ifall Apple kommer att kunna producera mobilerna i samma takt de säljs?

Samtidigt som intresset för iPhone stegras ses ett ökat intresse i att köpa aktier i jätten AT&T som kommer att vara operatör för iPhone i USA.