Förutom det faktum att Apple Pay kan ha stöd för Face ID, har nya uppgifter om Apples nya ansiktsigenkänning kommer till ytan – tack vare Homepod-läckorna.

Bakom rapporteringen står bloggen Ihelp som skriver att Face ID kommer att fungera även när telefonen ligger platt på ett bord. Det är i en kodrad med order Pearl (som sägs vara Apples interna namn för funktionen) som följande hittats:

"AXRestingPearlUnlock

com.apple.accessibility.resting.pearl.unlock"

Funktionen är kategoriserad under "Hjälpmedel" vilket i sig inte säger särskilt mycket. Många Touch ID-funktioner, som alla använder, är kategoriserade på det viset.

Vad som gör detta intressant är att det skulle eliminera många av de problem som kan uppstå när Touch ID ersätts med Face ID, exempelvis det faktum att man måste "blippa" sin telefon mot en terminal när Apple Pay-transaktioner genomförs. Om Apples teknik fungerar felfritt räcker det med andra ord att telefonen går en snabb glimt av ansiktet för att registrerar det.

Hur tekniken fungerar är dock oklart. Det sägs att Face ID baseras på infraröd arkitektur vilket skulle underlätta för telefonen att läsa av ansikten även ur udda vinklar.

Och sist men inte minns har en bit kod kallad "PEARL_AUTOLOCK" också hittats. Vad det betyder framgår inte, men en kvalificerad gissning skulle vara att Iphone låses automatiskt om den inte känner igen ansiktet.