Apples senaste kvartalsrapport visar att både omsättning och vinst ökar, delvis tack vare oväntad hög försäljning av Iphone och Ipad.

I samband med kvartalsrapporten fick vi dessutom veta att betaltjänsten Apple Pay släpps i Sverige, Finland och Danmark före årets slut.

Apple har råkat läcka mjukvaran för Homepod, vilket gett oss mängder med information om den smarta högtalaren. Bland annat vet vi nu att mjukvaran baseras på IOS och att det finns stöd för Voiceover.

Mjukvaran för Homepod har även avslöjat mängder av detaljer om höstens modeller av Iphone. Bland annat vet vi nu hur designen ser ut, vilken storlek skärmen har och att vi får se bättre kameror. Dessutom verkar den smarta högtalaren ha röjt en ny modell av Apple TV som har stöd för både 4k och hdr.

En annan bekräftad nyhet i höstens modeller av Iphone är ansiktsigenkänning, en funktion som kallas för Face ID av Apple.

Väntar du på en ny modell av Iphone SE får du troligtvis vänta till våren, åtminstone om vi får lov att tro på taiwanesisk press.

Avslutningsvis har det även börjat ryktas om Apple Watch Series 3. Enligt uppgift får vi se ny design och stöd för 4g-uppkoppling.