Efter att det varit nästan helt tyst om nästa modell av Apple Watch har det de senaste dagarna dykt upp en del nya uppgifter om uppföljaren, troligen kallad Series 3. De senaste uppgifterna kommer från den kinesiska Economic Daily News, som påstår att Apple Watch nu nått de sista delarna av testfasen.

Apple Watch Series 3 ska därmed snart vara redo för lansering, men Economic Daily News specificerar inte mer än någon gång ”under det fjärde kvartalet 2017”. Så snart de sista testerna visar sig vara framgångsrika kommer klockan börja massproduceras.
 
Troligast är att Series 3 lanseras i samband med ett Iphone-event i september. Men då Apple ska lansera Homepod, och förväntas lansera en uppdaterad Apple TV i år, är det möjligt att företaget håller ännu ett event under hösten, där en Apple Watch Series 3 också skulle kunna visas upp.


Tidigare:

De få rykten som finns gällande nästa modell av Apple Watch har talat om 4G-stöd i klockan, något skulle göra klockan mer fristående från Iphone och exempelvis ge möjlighet att ringa och ta emot och skicka meddelanden utan mobilen i närheten.

Allt om nästa Iphone: Nya klipp sägs visa tillverkningen av Iphone 8

Apple Watch Series 2
Foto: AppleNär Apple Watch Series 2 presenterades förra året var gps och riktig vattentäthet de två största nyheterna.

De uppgifterna stöds nu ännu en gång av analytikern Ming-Chi Kuo som menar att 4g-stöd kommer vara det största argumentet för att uppgradera till nästa modell av Apple Watch. Det skriver Macrumors.

Men till skillnad från vad som tidigare rapporterats verkar det inte bli tal om en ny design, om vi ska tro Ming-Chi Kuos uppgifter. Formen kommer istället vara i stort densamma som nuvarande Series 2 och säljas i olika modeller med 38 respektive 42 millimeter stor boett, samt i modeller med och utan 4g-uppkoppling.

Kuo bedömer att Apple Watch ”Series 3” kommer uppnå en försäljning på 8-9 miljoner enheter under andra halvan av 2017, där mellan 35-40 procent kommer utgöras av 4G-modellen. Under hela 2017 kommer Watch-försäljningen ha stigit med 70 procent mot föregående år.


Tidigare:

Bloomberg rapporterar att nästa Apple Watch, troligen kallad Series 3, kan få en helt ny design och stöd för 4G. Den nya klockan kommer dessutom lanseras i slutet av 2017, om inte oväntade förseningar sker.

En ny design skulle i så fall bli den första exteriöra förändringen av Apple Watch sedan första modellen (idag kallad Series 0) släpptes.

Med 4G kommer Apple Watch bli mer av en självständig produkt och det skulle i så fall komplettera GPS-stödet som introducerades i Series 2.

Enligt rapporten kommer dessutom Intel att stå för modemen till klockan. Enligt Bloomberg är Apple i samtal med operatörer för att få till ett stöd lagom till att den lanseras. I USA sägs det bli AT&T, Verizon och T-Mobile som blir först ut, men hur det ser ut i Sverige är oklart.

Apple själva har valt att inte kommentera rapporten.