Homepod. Så kallar Apple den nya högtalare företaget presenterade under måndagens öppningsanförande på WWDC. Det handlar alltså om den ”Siri-högtalare” det har gått rykten om den senaste tiden, och det verkar som att Apple återigen ville visa upp den innan allt för många läckor hade hunnit göra den mindre intressant.

Sammanfattning: Här är alla nyheter från Apples WWDC-event

Homepod kommer nämligen inte börja säljas förrän i december, och till att börja med bara i USA, Storbritannien och Australien.

Musiken står i första rummet

Homepod

Apple har alltid haft nära till musiken, inte minst genom Steve Jobs stora musikaliska intresse. Företaget har försökt en gång tidigare med en högtalare, men den var ett försäljningsfiasko och glömdes snabbt bort. Nu ger Apple sig på det igen, och den här gången handlar det om att utmana kungen av trådlösa högtalare: Sonos.

Homepod är – vilket kanske förvånar en och annan läsare – först och främst en häftig högtalare. Apples ingenjörer har jobbat hårt på att ta fram en modern, tekniskt avancerad högtalare som i ett så kompakt format som möjligt fyller ett rum med sköna toner.

Baselementet är speciellt framtaget för att ge så djup och rik bas som möjligt utan att bli speciellt stort. Membranet har en rejäl slaglängd på 20 millimeter, och det drivs av en likaledes specialdesignad förstärkare. Sju strålformande diskantelement sitter placerade runt baselementet och kan tillsammans rikta och anpassa ljudet så att det ger en optimal ljudbild för just det rum och den plats där högtalaren är placerad. Varje diskantelement har en egen specialdesignad förstärkare.

Förutom att spela musik direkt från ditt Apple Music-konto kan Homepod användas som högtalare för annan musik från din Iphone, Ipad eller Mac med Airplay 2, en uppdaterad variant av Airplay med stöd för högtalare i flera rum. Apple TV kommer också bli en Airplay 2-mottagare i och med TV OS 11 som släpps i höst.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning