Macbook Pro

Macbook-bonanza

Enligt uppgifter den senaste tiden kan Apple släppa uppdateringar av i stort sett samtliga Macbook-modeller. Trots att nya Macbook Pro släpptes så sent som i oktober förra året påstås Apple ha en uppdatering färdig. Här handlar det om ren spec-uppdatering då Apple vill ta in Intels Kaby Lake-processorer för att möta en del av den kritik som har riktats mot nya Macbook Pro. Med Kaby Lake blir det till exempel möjligt att välja upp till 32 gigabyte internminne. Bättre prestanda både i cpu och den interna grafiken bådar också gott.

Läs också: Här är beviset på att vi får se ny hårdvara på WWDC

Även 12-tums Macbook kan enligt rykten uppdateras, också med Kaby Lake-processorer och möjligheten att välja mer minne – maximalt 16 istället för 8 gigabyte. Det gör Macbook till ett möjligt val för många användare som tidigare tvingades välja 13-tums Macbook Pro enbart på grund av minnet.

Bloomberg påstod i en rapport i maj att till och med gamla avdankade Macbook Air kan få en liten prestandakick på WWDC. Det är oklart om det innebär någon annan förändring än snabbare processor, till exempel usb-c-kontakter.


Nyheter i mjukvaran
Apple kommer med största sannolikhet lägga en hel del tid på att presentera nyheterna i IOS 11, Mac OS 10.13, TV OS 10 och Watch OS 4. Än så länge har det inte kommit speciellt många rykten om systemet, vilket är naturligt då det är mycket svårare för läckor att komma över mjukvara som testas av en liten sluten grupp än hårdvara som måste testbyggas i fabriker.

Lista: 5 saker Apple behöver fixa i IOS 11
Lista: 
5 saker Apple behöver fixa i Mac OS 10.13

Det har kommit ett par rapporter som talar om förbättringar i Siri, bland annat stöd för fler appkategorier och förmågan att förstå sammanhang. Dessutom påstås du kunna chatta med Siri i Meddelanden, och den ska få Icloud-synkronisering.