Ända sedan Donald Trump klev in i den amerikanska politiken har mycket fokus lagts på amerikanska jobb. Ett av presidentens löften var att skapa massvis av arbeten i USA och en av nyckelpelarna var att få företag att flytta tillbaka sin tillverkning till staterna.

Apple är ett av de företag som stått i skottgluggen för den amerikanska presidenten och har därför satsat mycket för att visa att de bidrar enormt till den amerikanska ekonomin. Bland annat satsar Apple på en fond för att ge småtillverkare en skjuts på vägen, vilket Tim Cook avslöjade nyligen i en intervju.

Nu har företaget även lanserat en undersida till Apple.com där de visar upp sitt bidrag till jobb och ekonomi i rena siffror. Bland annat uppger Iphone-tillverkaren att de skapat två miljoner jobb där 1,5 miljoner enbart är apptillverkare. Vidare är 450 000 via olika typer av återförsäljare och 80 000 som jobbar i Apples egna butiker.

jobb

”Siffrorna talar för sig själva. Apple är en av de största jobbskaparna i USA, och ansvariga för två miljoner jobb i alla 50 stater. Förra året spenderade vi över 50 miljarder dollar tillsammans med över 9000 återförsäljare och tillverkare”, skriver bolaget.

Det går även att kontrollera siffrorna, stat för stat. Klicka här för mer information.