Apple kontrollerar sättet du använder mjukvaran som laddas ner från App Store rätt strängt, och det är svårt att köra dina IOS-appar på en annan plattform så som en Mac eller en pc. I den här artikeln ger vi dig tips på hur du kan göra.

Leta upp en likvärdig på Mac

IOS och Mac OS är två separata system med sina egna bibliotek av mjukvara. Det tråkiga med detta är att en app på en plattform inte fungerar konventionellt på den andra. De goda nyheterna är att det finns en del överlappning.

Öppna Mac App Store och gör en snabb sökning efter den applikation du har för IOS. Det bästa alternativet är att hitta en version av app som är designad för Macen, snarare än en som är optimerad efter IOS:s touchskärm. Kontrollera även utvecklarens hemsida och se om de lagt upp Mac-versionen där.

mac

Även om det inte finns en som är fullständigt likvärdigt, är det bra att ha i åtanke att det kan finnas appar som är liknande eller funktionsmässigt identiska fast under annat namn eller företag. För större appar är det en god idé att googla ”spel som liknar The Room” eller vad som nu passar. Vi lever i en värld där framgångsrika appar blir efterapade, eller till och med klonade, på en rad andra plattformar.

Ifall du lyckas hitta en version av din IOS-app för Mac, lär du behöva betala för den igen. Om det nu inte är en gratisapp så klart.

Använd simulatormjukvara

Föreställ dig att det inte finns en Mac-version (eller klon) av den IOS-app du vill använda, är dina andra alternativ att ladda ner en simulator som efterapar hur en Ipad eller Iphone fungerar. Det är långt ifrån en perfekt lösning, men begränsningar och annat som förstör helhetsupplevelsen, men det kan samtidigt vara det bästa du kan få.

Vi har två alternativ att tipsa om. Mer om det på nästa sida.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning