Nytt år och ny Ipad betyder nya skal och fodral. Om du har köpt den senaste, nygamla Ipad av 2017 års modell kan du inte räkna med att skal till Ipad Air 2 eller Ipad Pro sitter perfekt på denna modell, även om skärmen är samma 9,7 tum. Tjockleken skiljer sig åt, men hittar du ett skal till Ipad Air (generation 1) bör det fungera rimligt bra då form, tjocklek och placering av kamera är densamma. Det beror helt enkelt på hur tajt på Ipad skalet är tänkt att sitta.

Än så länge kan vi inte påstå att det direkt kryllar av skal och fodral till nykomlingen, den är ju fortfarande rätt ny, men här är sju modeller som passar Ipad av 2017 års modell.

Läs också: Det här är Apples kanske mest prisvärda produkt – vi testar nya Ipad

Ipad 2017

Apple Smart Cover – snyggt, men bara för skärmen

Apples Smart Cover håller en fin kvalitet och har en insida av mikrofiber som är snällt mot skärmen. Smart Cover är det klart minsta och tunnaste skyddet, samtidigt som det kan ställa Ipad i landskapsläge för Facetime eller film. Precis som alltid aktiveras skärmen automatiskt när vi öppnar fodralet.

Smart Cover skyddar dock inte baksidan av Ipaden, och av någon outgrundlig anledning säljer Apple inte sitt Smart Case även till Ipad 2017. Det finns inte i lika många färger som Smart Cover för Ipad Pro, men åtminstone i fem stycken olika.

Mer info: Apple Store
Pris: 395 kronor, finns på bland annat Apple Store

Apple iPad 9.7" 32GB Pris vid test: 3940 kr.

Bästa pris just nu: 3865 kr