Den 5 juni är det dags för Worldwide Developers Conference (WWDC), Apples årliga utvecklarmässa. Fokus ligger på uppgraderade versioner av IOS, Mac OS, TV OS och Watch OS, men det är inte ovanligt att vi även bjuds på ny hårdvara. Därför kan det vara på sin plats att redogöra för vilka prylar som kan vara aktuella den här gången.

1. Nya modeller av Iphone

Om vi börjar med Iphone har det ryktas om en lansering av nya modeller redan under sommaren, detta med anledning av att det den 29 juni har gått tio år sedan den allra första modellen började säljas. Det mesta tyder emellertid på att de nya mobiltelefonerna dröjer till hösten som vanligt.

Iphone 8

Missa inte: Alla rykten om Iphone 8

2. Ipad Pro med skärm på 10,5 tum

Det är inte länge sedan som Apple lanserade en ny budgetmodell av Ipad, så näst på tur står nya modeller av Ipad Pro. På tapeten står bland annat snabbare processor (A10X) och en uppgradering av Apple Pencil, men det ryktas även om att skärmstorleken för ingångsmodellen ändras från 9,7 till 10,5 tum. Tack vare mindre skärmkanter ska den yttre storleken dock vara oförändrad.

Ipad Pro

Missa inte: Här är allt vi tror oss veta om nästa Ipad Pro

3. Apple TV med stöd för hdr-video och 4K-upplösning

Med tanke på Apples satsning på egna tv-serier som Carpool Karaoke och Planet of the Apps är det inte omöjligt att vi får se en uppgraderad modell av Apple TV, men det lär antagligen dröja till hösten.

Apple TV

Vad gäller själva hårdvaran borde det äntligen bli dags att stödja hdr-video och 4K-upplösning, men vi hoppas även på mer lagringsutrymme.

Missa inte: Första tecknet på ny Apple TV med TV OS 11 är här